Sánta
Kovács kérdi a haverját:
- Figyelj, te miért sántítasz?
- Semmiség, egy szimpla focibaleset!
- Nem is tudtam, hogy szoktál focizni.
- Nem is. Csak tegnap kikapott a válogatott, és mérgemben belerúgtam a tévébe.
 
 
Memória
Páciens bemegy az orvoshoz:
- Doktor úr, muszáj segítenie! Sikeres üzletember voltam, szeretõ családom volt, és most mindez a múlté! Annyira romlik a memóriám, hogy elfelejtem az üzletfeleim nevét, nem ismerem meg a feleségem, a gyerekeim! Mit tegyek?
- Foglaljon helyet. Az Ön esete nem egyedi, ez a neurózis egy speciális formája. Mondja, mikor kezdõdött a probléma?
- Miféle probléma, doktor úr?
 
 
PC
A családfõ a technika fejlõdésérõl mesél kisiskolás fiának:
- Nézd meg fiam ezt a számítógépet - mutat rá az asztalon heverõ PC-re. - Az én gyerekkoromban egy ilyen teljesítményû számítógép nem is létezett, a leggyorsabb computer pedig akkora volt, mint egy ház!
A gyereknek kikerekedik a szeme:
- Hú! És mekkora volt az egér hozzá?
 
 
Pályamódosítás
Egy hasbeszélõ már hónapok óta nem kap munkát, így elhatározza, hogy pályát módosít. Elmegy a munkaközvetítõbe érdeklõdni, ahol azt mondják neki, hogy a hasbeszélõkre jelenleg nincs kereslet, viszont a léleklátóknak jól megy. Így hát a hasbeszélõ kitesz egy új cégért, ahol mint léleklátó hirdeti magát.
Hamarosan meg is érkezik az elsõ kuncsaft, egy nõ, aki a két éve meghalt férjével akar beszélni. Elsõként az árakról érdeklõdik. - Nos, ha közvetítem, amit mondanak egymásnak, az 50 dollárba kerül. Ha beszél Önhöz, az 100 dollár, míg ha úgy beszél Önhöz, hogy közben vizet iszom, az 200 dollár.
 
 
Ki vezet?
Egy férfi autózik a városban, mellette ül a felesége, a hátsó ülésen pedig az anyósa. A két nõ folyamatosan beleszól a vezetésbe. "Túl gyorsan mész" - mondja az anyósa, "Ne menj olyan közel az elõttünk haladóhoz" - mondja a felesége. A férfi egyszer csak lefékez, és dühösen felkiált:
- Alljon már meg a menet! Döntsük el, ki vezeti ezt a rohadt autót. Te, vagy az anyád?!