És lõn ...
 
Isten megteremtette a szamarat, azt mondta neki:
Te egy szamár vagy! Állandóan dolgozni fogsz reggeltõl-estig, és súlyos terheket cipelsz majd a hátadon! Füvet fogsz enni, és nem leszel intelligens. 50 évig fogsz élni! Erre azt válaszolta a szamár: 50 év túl hosszú idõ, kérlek, adj csak 30 évet!
 
Így is történt.
 
Ekkor megteremtette Isten a kutyát, és azt mondta neki:
Te egy kutya vagy! Õrzöd az ember javait és a legjobb barátja leszel! Azt eszed, amit az ember meghagy és oda dob neked! 25 évig fogsz élni! A kutya válaszolt: Isten, 25 év túl hosszú élni, kérlek, adj csak 10 évet!
 
Így is történt.
 
Ekkor megteremtette Isten a majmot, és azt mondta neki:
Te egy majom vagy! Fáról fára fogsz ugrálni, és úgy viselkedsz majd, mint egy idióta! Szórakoztató leszel, és 20 évig fogsz élni! Azt válaszolta erre a majom: Isten, 20 év túl hosszú idõ a világ bohócaként élni. Kérlek, adj nekem csak 10 évet!
 
Így is történt.
 
S végül megteremtette Isten a férfit, majd azt mondta neki:
Te egy férfi vagy! Az egyetlen értelmes élõlény, aki a földön él! Te kihasználod az intelligenciád, más élõlények uralkodója leszel! Te leszel a föld uralkodója, és 20 évig fogsz élni! Erre azt válaszolta a férfi: Isten, férfinak lenni 20 évig elég kevés! Kérlek, add nekem még a 20 évet a szamártól, 15 évet a kutyától és a 10 évet a majomtól, amirol Õk lemondtak!
 
Ekkor Isten elrendelte azt, hogy a férfi 20 évig úgy éljen, mint a férfi, aztán házasodjon meg! Aztán 20 éven keresztül, mint egy szamár dolgozzon reggeltõl-estig, s nehéz munkája legyen! Késõbb gyermekei legyenek és további 15 éven keresztül tegye azt, mint egy kutya, õrizze a házat, és egye azt, amit a család meghagy neki! Az öregségére maradó 10 évben pedig viselkedjen úgy mint egy majom, mint egy idióta az unokái szórakoztatása végett!
 
Így is történt...