A képen látható Budapest bankos bankkártya hatására írta ezt a két levelet egy pihentagyú ember... :o)
 
 
Levél No.1.
 
Tisztelt Budapest Bank Rt!
 
Nemrégiben kaptam kézhez legújabb bankkártyámat, amellyel az elõzõ, lejárt kártyámat váltották fel. Miután szemrevételeztem ütötte meg a szemem a kártya díszítõ motívuma. A kártyán ugyanis eprek vannak. Félre ne értsék semmi bajom az eprekkel. Szeretem az epret. Behûtve, cukorral, fagylaltban, lekvárként magam is elõszeretettel fogyasztom. De bevallom bankkártyára nyomva kicsit érdekesnek találom. Lehet persze, hogy az én gondolkodásmódom devianciába hajló, és az eprek jelenléte mágneses kártyákon a világ egyéb régióiban igen megszokott jelenségnek számítanak. Gondolom mivel Önök mégis csak nagy cég, nem hasraütésszerûen született meg az ötlet, az eprek ilyen irányú felhasználására. Nyilván megfelelõ apparátus ült össze, dizájncsapat kezdte meg lázas mûködését a háttérben. Felnõtt emberek leültek egy nagy Ikea asztal köré nyakkendõben, és több órai gondolkodás után valaki elõállt az epres ötlettel, amit a többiek támogatásukról biztosítottak. Minden asszociációs képességem össszeszedve, rá szerettem volna jönni, milyen gondolatmenet következtében sikerült a Budapest Bankot szimbólumként megjelenítõ objektumnak az epret választani. Bevallom elsõre nehezen ment, de talán ráleltem a megoldásra. Az eper köztudottan piros. És az önök bankja is "piros". Nem sértésként mondom ezt, de ugye ott van az OTP ami a "zöld bank". Aztán ott a Posta Bank ami a "kék bank" és ugye Önök a "piros bank". Igen ám, de ilyen alapon a bankkártyát díszíthetné mondjuk trolibusz, Zetor traktor, kis szívecskék, pipacsok, Erdõ Péter bíboros vagy a Mars bolygó. Kérem, hogy ezeket nehogy ötletként kezeljék, mert nem érezném sokkal jobban magam akkor sem, ha pipacsok virítanának bankkártyámon, ráadásul még honoráriumot sem kapnék e remek ötletért. Egyébként meg nekem úgy tûnik, hogy az eper motívumot beváltnak tekintik, hisz ez már a második széria ebbõl a kártyából. Az elõzõ kártyámat is ugyanezek az eprek díszítették ugyanilyen szögbõl fényképezve.
Mindenesetre szívesen venném válaszukat, a bennem fölmerült kérdésekre. Kiknek az ötlete nyomán jött létre e produktum, milyen jellegû érzelmi szálak, vagy praktikai megfontolások vezettek az eprek bankkártyára való integrálására, és végül várható -e a késõbbiekben más, most még mellõzött gyümölcs, zöldség feltûnése bankkártyámon? Ezenkívul szeretném megragadni az alkalmat, hogy jelentkezzek marketing- és dizájn csapatukhoz. Biztosíthatom Önöket, hogy sok hasznos tanáccsal és ötlettel lehetnék szolgálatukra, melyek ha nem is érnék el az epres prodzsekt kiemelkedõ kvalitását, azért talán használhatónak bizonyulnának.
 
Válaszukat várva, tisztelettel: Polgár Norbert ügyfél
 
 

 
Levél No.2.
 
Tisztelt Budapest Bank Rt!
 
A közelmúltban küldtem Önöknek egy levelet, melyben az eper és a bankártyájuk közötti kapcsolatot firtattam. Ezzel kapcsolatban néhány kérdést is intéztem Önökhöz, amelyekre azonban nem kaptam választ. Én úgy érzem, mint az Önök ügyfele, s mint aki nap, mint nap ki vagyok téve, a bánkkártyájuk látképe okozta vizuális terrornak, jogom van megismerni a kérdéses adatokat. Amennyiben kérdéseim üzleti titkot sértenek, vagy a válaszok nemzetbiztonsági titok tárgyát képezik, és 85 évre titkosítottak, akkor kérem ezt közöljék. Ugyanakkor a legutóbbi levelem elküldése óta újabb különös információk birtokába jutottam, amelyek arra utalnak, hogy nem véletlen a hallgatásuk az ügyben. Erõs a gyanúm, hogy megpróbálják agyonhallgatni és eltusolni e kérdéseket. Félek, hogy az eper csak a jéghegy csúcsa. Egy informátorom, (akit biztonsága érdekében nem nevezhetek meg) arról tájékoztatott, hogy az OTP bank bankártyáinak egy részén görögdinnye látható. Véletlen volna? Én nem hiszek az ekkora véletlenekben. Tudom talán a paranoidnak tartanak, de a tények makacs dolgok. Két bank-két gyümölcs. Hm én itt összeesküvést sejtek. Nem tartom kizártnak, hogy a gyümölcslobbi áll a háttérben. Szép lassan bekebelezik az ATM hálózatot, majd az egész bank szektort. Lehet, hogy most darázsfészekbe nyúltam és tudom, hogy megüthetem a bokám, mert túl sokat tudok. Kérem ne becsüljék alá a veszélyt.Nyakunkon a banánköztársaság réme. Gondoljanak csak bele: a zöldség- és gyümölcskereskedõk mindenhol ott vannak, nap mint nap találkozunk velük.Olyan ártatlannak látszanak.Ráadásul igen szervezett hálózatuk van, melynek központja - a Nagybani - olyan logisztikai háttértámogatást nyújt, ami egy esetleges jövõbeli invázió során, óriási elõnyt jelenthet a számukra. Talán már tudnak rólam is.
Az elõzõ levelem után a sarki zöldséges szokatlanul pontosan mérte ki a kiló paradicsomot és a szokásosnál többet köhécselt. Én ennek akkor nem tulajdonítottam túl nagy jelentõséget. Talán hiba volt. Lassan félek kimenni az utcára. Azok fényében amikre rájöttem könnyen "baleset" érhet. Mondjuk "véletlen" agyoncsap egy óriási génkezelt karalábé. Vagy teszemazt frontálisan ütközöm egy mérgezett naspolyával. Olyan fegyverarzenállal rendelkezhetnek amirõl nekünk sejtelmünk sem lehet. Talán már Önöknél is van beépített emberük vagy zöldségük. Kérem levelem bizalmasan kezeljék. Csak remélhetem, hogy bankjuk legfelsõbb vezetésébe még nem szivárogtak be. Már kértem az USA elnökét, hogy kezdje meg a Nagybani-piac térségének napalm bombázását, megelõzõ csapásként. Levelemre sajnos még Õ sem reagált. Talán már Õt is a kezükben tartják.
 
Válaszukban reménykedve, maradok tisztelettel: Polgár Norbert